27 september

Ik ben thuis!

Ik mag nog niet veel zitten en zeker niet lang zitten, maar kon internet toch echt niet langer missen.Ik ging donderdag dus naar het z'huis. Daarna mocht ik meteen mijn o.k. hempje aandoen en hup naar de o.k. Daar kreeg ik een ruggenprik. Dit komt omdat je op je buik moet ligen en dan is een voledige narcose te risicovol. De ruggenprik deed geen zeer maar de houding die ik daarvoor moest aannemen wel. Jeetje, ik moet voorover gaan ziten. Auw! En toen duwde ze mijn schouders ook naar beneden. Moest ik ook nog ontspannen ook. Daarna de ok in.

De chirurg zei: dadelijk moet je daar op je rug gaan liggen. Ik ze nog "goh, das ook lastig voor jullie." waarop ie mij verbaast aankeek. Ik zei "gaan jullie helemaal door mijn buik heen dan?" hihi. Hij zei het dus verkeerd. Toen zakte mijn bloed druk gevaarlijk en was er meteen al paniek. Ik kreeg wat in mijn infuus en weer opgelost. Maar toen werd ik erg misselijk. Weer spulletje in mijn infuus.Toen dat allemaal prima was mocht ik op mijn buik gaan liggen. Heel vreemd want je voelt je benen wel zitten, maar das alles. Even goed gelegd enzo. De neurochirurg zei "je weet wat ik ga doen?" Ik "nee". Hij "hmm, hebben ze wel alles uitgelegd dan?" Ik weer "nee" Hij: "Vind je het wel goed dat ik je opereer? "Ik weer "Yep" Toen ben ik lekker gaan slapen en na een uurtje ofzo wakker geworden.

In de uitslaapkamer kreeg ik het kkkkoud. Dus kreeg ik een molton, een deken op me en daarna een deken die ze met warme lucht konden vullen. Ik heb nog zeker aan half uur liggen trillen van de kou. Ook daar zakte mijn bloeddruk weer weg. Maar dat was ook weer zo opgelost. Daarna naar mijn kamer. Ik kreeg meteen een morfinespuit en dat was erg fijn. De vrijdag heb ik de hele dag morfine gehad en was ik dus hartsikke stoned. Ik kan me ook weinig herineren eigenlijk. Heb ook niet veel gegeten.(1 hapje) Tijdens bezoek heb ik uit volle macht geprobeert mijn ogen open te houden, maar steeds realiseerde me ik dat ik mijn ogen weer dicht had.

Zaterdag is mijn drain eruit gehaald. Want ik had nog wat na gebloed. (ook flink wat bloed verloren tijdens de operatie. Tijdens het wassen zat er nog bloed op mijn enkels?!) Ik had ook nog steeds een katheter in.Toch even uit bed en was met mijn benen bewogen enzo. Soort van nederland staat op en bejaardengym samen. Zondag heb ik al helemaal de gang op gewandeld en is mijn katheter eruit gehaald. Maandag heb ik weer wat gewandeld en trap gelopen en dus mocht ik vandaag naar huis.

Nu moet ik ongeveer 3 weken rustig aan doen en goed naar mijn eigen lijf luisteren. 3 weken niet fietsen maar wel wat lopen. En pas over een week ofzo even naar Karan omdat de wond nog niet helemaal dicht is en er daar teveel kans op infectie is.Ik ben op de gewone manier geopereerd. Dus niet met de nieuwe laser techniek. De wond is erg lelijk. Dit komt waarschijnlijk omdat ze tegenwoordig geen snede meer maken maar het openscheuren. Zo snijden ze geen cellen kapot. En is er minder kans op littekenweefsel.


Al veel beter!