Ik heb twee doelen waar ik erg achter sta en die ik ook graag wil steunen. Daarom gaat van ieder bedrag dat binnenkomt een deel naar een van deze goede doelen.

Heb jij een heel goed doel die misschien ook in aanmerking komt? Laat het even weten.

Hier in Nederland hebben de paarden het goed. De meeste krijgen goed te eten en er is altijd op tijd medische hulp. Bij het kleinste wondje gaan we meteen ‘smeren’. Voor ons paard is het beste niet goed genoeg.

De ruitersportzaken liggen vol met spullen. Je zou haast denken dat het niet anders kan. Allerlei dekens, dekjes, poetspullen, voedingssupplementen. Maar dit is niet bij alle paarden het geval. De paarden in bijv. Pakistan hebben het een stuk slechter. Dat komt niet omdat de mensen daar minder geven om hun paard. Nee dat komt omdat de mensen wel willen maar niet kunnen. Maar daar kunnen wij ze een handje mee helpen.

Brooke hospitaal For Animals heeft veterinaire klinieken in Egypte, Jordanië, India en Pakistan. De Nederlandse Brooke steunt de kliniek in Pakistan. Daar bieden ze onder meer gratis medische hulp aan eigenaren. Ook hoeven bekappen en wormenkuren horen daarbij. De armste eigenaren krijgen tevens een kleine vergoeding voor de tijd dat ze hun vierbenige kostwinnaar moeten missen. Als na een paar dagen blijkt dat het dier niet meer te redden is dan kopen ze het dier en laten het na een paar dagen liefdevolle verzorging en rust, inslapen.

't Olde Manegepeerd

De stichting is opgericht in 1997.
Zij heeft tot doel het uitgewerkte manegepaard een goede oude dag te geven.
De stichting beschikt over stallen en weilanden, waar een beperkt aantal van deze paarden een rustige oude dag wordt gegund.
Een tweede doel is mensen en manegehouders in het bijzonder, bewust maken van het feit dat een oud manegepaard niet altijd naar de slacht hoeft te gaan en met ons mee te zoeken naar alternatieven